Afellay: Ovo je ostvarenje sna
Foto: fcbarcelona.cat

Holanđanin stigao u Barcelonu

Afellay: Ovo je ostvarenje sna

Edmir Škorić

Holandski reprezentativac i bivši igrač PSV-a Ibrahim Afellay jučer je stigao u Barcelonu oko 11 sati i 50 minuta, a u petak će i službeno biti predstavljen kao novo pojačanje aktuelnog prvaka Španije.

Afellay je tradicionalno pozirao fotografima, a u razgovoru za klupski sajt i TV kazao je kako je nervozan, no kako je to normalno, te dodao da je ovo za njega ostvarenje sna.

"Poseban je osjećaj biti ovdje, presretan sam", kazao je Afellay i nastavio:

"Malo sam nervozan zbog prvog dana u Barceloni, ali to je normalno. Pak sam stigao u najbolji svjetski klub. Uživam u ovim trenucima. Ovo je ostvarenje jednog velikog sna. Svaki igrač sanja o dolasku u Barcelonu. Svaki igrač bi volio igrati ovdje jer Barcelona igra najbolji nogomet na svijetu".

On bi, ne bude li većih problema prilikom liječničkih pregleda, sutra trebao biti i službeno predstavljen novim članom trenutno najbolje nogometne momčadi na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije