Nevjerovatan povratak, filmski preokret, sreća i penali za utješnu nagradu Kameruncima
FOTO: EPA

Burkina Faso od gotovog napravila veresiju

Nevjerovatan povratak, filmski preokret, sreća i penali za utješnu nagradu Kameruncima

Haris Zilić

Meč za pamćenje na Afirčkom kupu nacija odigrali su Kamerun i Burkina Faso.

U pitanju je bila utakmica za treće mjesto koja je okončana rezultatom 3:3 i pobjednika su odlučivali penali.

Burkina Faso je igrala sjajan meč i sat vremena je Kamerun bio van utakmice.

Yago u 24. minuti pogađa za 1:0, Onana u 43. minuti postiže autogol, a Outtara u 49. minuti psotiže treći pogodak za Burkinu Faso.

Činilo se da će Burkina Faso privesti rutinski meč kraju, ali Kamerunci se bude i kreiraju nevjerovatan povratak u susret.

U 72. minuti Bahoken pogađa za 3:1, a onda na scenu stupa Aboubakar. Prvo je kamerunski napadač u 85. minuti pogodio za 3:2, a onda u 88. minuti za 3:3 i odveo susret na penal.

U penal lutriji bolje se snašla selekcija Kameruna koja je slavila sa 5:3  i tako nakon nevjerovatnog povratka i preokreta osvojila utješno treće mjesto.

U sutrašnjem finalu Senegal i Egipat će nam dati ime novog prvaka Afrike.

Top Komentari

Ta Burkina Faso i Jamajka su bolje reprezentacije od BH reprezentacije na FIFA listi pa onda vidite na sta je spao BH fudbal ili spala BH reprerezentacija. Dzeko vise nije ono sto je nekad bio, naravno i njemu godine idu sad ce njemu punih 36 godina, pa ipak hvala Dzeki sve sto je dao i pruzio do sada za BH reprezentaciju, Pjanic je vec otpisan, ja ne mogu naci u reprezentaciji BH igraca da nesto vrijedi. Ako mislimo unapredovati fudbal - nogomet treba predloziti da se uvede u osnovnim skolama od 5-og do 8-og razreda, kao i u srednjim skolama razvoj i takmicenje medju skolama u nogometu, kosarci itd, kao sto se to radi u Americi, gdje bi BH skauti napravili odabir od tih djecaka koji bi mozda mogli igrati kasnije u BH premijer ligi, jer tako se to radi u Americi, pa bi na taj nacin mozda i unapredovali BH nogomet i druge sportove.
5 3
Didier_Drogba
Malo ofirno ali dobro, domaćini su. Burkina Faso simpatična ekipa.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi