Muk u Egiptu, nesanica na Anfieldu: Salah je dobio vijesti koje bi mogle sve promijeniti
FOTO: EPA

Samo im je ovo trebalo

Muk u Egiptu, nesanica na Anfieldu: Salah je dobio vijesti koje bi mogle sve promijeniti

H. Zilić

U toku je Afrički kup nacija, a jedna od reprezentacija koja je bila među potajnim favoritima je i selekcija Egipta, ali sve je krenulo naopako za ovu reprezentaciju.

Prvo su na startu turnira remizirali protiv autsajdera grupe Mozambika rezultatom 2:2, a zatim i u drugom kolu grupe B protiv Gane rezultatom 2:2 također.

U posljednjem kolu Egipat igra protiv Zelenortske Republike koja je osigurala prvo mjesto u grupi i trijumf ih vodi dalje, a mogao bi im i remi odgovarati, ako se poklope ostali rezultati jer i četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz šest grupa idu u osminu finala, kao i dvije prvoplasirane iz svake grupe.

Dok još strijepe da li će igrati u osmini finala, Egipćane je večeras zadesila katastrofalna vijest.

Njihov najbolji fudbaler i jedan od najboljih fudbalera današnjice Mohamed Salah, zbog povrede će propustiti naredna dva duela. Dakle duel protiv Zelenortske Republike u grupi i duel osmine finala ako se Egipat tamo plasira.

Oglasi

Salah je u duelu protiv Gane napustio teren zbog povrede u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, a umjesto njega na teren je ušao Fathi.

Reprezentativac Egipta je istegao mišić i treba mirovati sedam saopštio je doktorski tim, a tu informaciju prenio je Fudbalski savez Egipta.

Egipćanima ne ide na turniru kako su planirali, a Salahova povreda je dodatni šok. Ovo svakako brine i Jurgena Kloppa menadžera Liverpoola jer nakon ove kraće pauze i povrede pitanje je u kakvom će stanju Salah doći nazad na Anfield.

Afrički kup nacija pravi dosta problema klubovima širom Evrope jer moraju pustiti igrače tačno na sredini sezone kada se možda i lome prvenstva.

Najviše se pribojavaju povreda i u kakvom će stanju se vratiti u klubove, a Jurgen Klopp je to najbolje osjetio nakon povrede Mohameda Salaha.

Nema sumnje da će u Liverpoolu biti dosta neprespavanih noći u narednim danima, a i vidjet ćemo šta će Egipat uraditi u nastavku Afričkog kupa nacija i u kakvom će stanju biti Salah.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi