Aganović pogađao, Dender ispao
Aganović je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju

Mirvićev Roeselare osigurao opstanak

Aganović pogađao, Dender ispao

Admir Aganović, naš internacionalac koji nosi dres belgijskog Dendera postigao je večeras dva gola protiv Roeselarea, ali je njegov tim uprkos pobjedi od 3:2 napustio elitni razred belgijskog fudbala.

U posljednjim mečevim playoffa Dender je pred domaći navijačima savladao Roeselare sa 3:2, a Aganović je osim dva pogotka (23. i 46. minut) upisao i jednu asistenciju. Odigrao je cijeli susret i s pravom je ponio epitet igrača utakmice. Za pobjednički tim nastupio i Ervin Zukanović koji je igru napustio u 71. minuti, dok u sastavu nije bilo povrijeđenog Sulejmana Smajića. Sa druge strane, za goste je svih 90 minuta odradio Damir Mirvić.

Ipak, Mirvić i njegovi saigrači i večeras su slavili jer su okončali sezonu u kojoj su uspjeli izboriti opstanak u Jupiter ligi. Naime, u playoffu u kojem su nastupile četiri ekipe Roeselare je osvojio prvo mjesto sa 13 bodova, tako da će i u narednoj sezoni igrati elitu. Kao što je poznato zbog finansijskih problema, belgijski savez odlučio je eltini razred smanjiti sa 18 na 16 klubova, a ceh je platio Dender naših reprezentativaca koji je nakon 15. mjesta u regularnom dijelu sezone, osvojio drugo mjesto u doigravanje i tako nakon dvije godine ponovo ispao u drugu ligu.  
 
U drugom večerašnjem susretu playoffa Antwer i Lierse su podjelili bodove (1:1). U konačnoj tabeli Roeselare je osvojio prvo mjesto sa 13 bodova, a dalje slijede: Dender 8, Lierse 6, Antwerp 5 bodova.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.