Aganović strijelac, Dender slavio
Admir Aganović, ponovo pružio dobru partiju

Belgija

Aganović strijelac, Dender slavio

Adnan Beganović

U 29. kolu fudbalske lige Belgije, Dender naših Sulejmana Smajića i Admira Aganovića zabilježio je vrijednu pobjedu na gostovanju kod Kortrijka.

Klub naših internacionalaca slavio je sa 2:1, a strijelac pogotka za 1:0 bio je Admir Aganović u 49. minuti susreta.

Domaći su izjednačili u 89. minuti preko Betremieuxa, a pogodak za veliko slavlje Dendera postigao je Destorme u sudijskoj nadoknadi vremena. Ovom pobjedom fudbaleri Dendera povečali su svoje izglede u borbi za ostanak u društvu najboljih.

Vodeća momčad prvenstva, Standard, minimalno je slavio protiv Lokerena (1:0). Strijelac za velika tri boda u borbi za titulu bio je Benteke.

Rezultati:
Kortrijk – Dender 1:2
Standard – Lokeren 1:0
Germinal – Waregem 1:2
Mons – Mechelen 0:1
Charleroi – Mouscron 1:0
Cercle Brugge – Tubize 4:1

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.