Agent: Guardiola je u New Yorku, kakva Rusija?!

Reakcija na vijest da Pep preuzima rusku reprezentaciju

Agent: Guardiola je u New Yorku, kakva Rusija?!

A. Haznadarević

Ruski dnevnik Sport-Express izvijestio je kako je bivši trener Barcelone Pep Guardiola u petak trebao doputovati u Moskvu na pregovore oko preuzimanje ruske reprezentacije.

Tu su vijest, prenijeli skoro svi svjetski mediji, no, Josep Maria Orobitg, agent 41-godišnjeg trenera, tvrdi da ta priča nema veze s istinom.

"Pep nije primio nikakvu ponudu iz Rusije. Nije mi jasno odakle samo te priče dolaze. On se nalazi u New Yorku s porodicom i namjerava tamo ostati do kraja ove godine", izjavio je Guardiolin agent.

Ruski fudbalski savez je u potrazi za novim selektorom reprezentacije, koju je holandski struičnjak Dick Advocaat napustio nakon eliminacije u grupnoj fazi na Europskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti