Aguero i Forlan prijete Barceloni

Primera Division

Aguero i Forlan prijete Barceloni

Ovog vikenda na rasporedu je treće kolo španske Primere. Iako ima nekoliko vrlo zanimljivih utakmica sve one su u sjenci velikog derbija između Atletico Madrida i Barcelone na Vicente Calderonu.

Atletico se nalazi u velikoj formi. Forlan, Aguero i Reyes igraju sjajno, ne znaju za poraz i najavljuju novu pobjedu, a Aguero čak najavljuje i borbu za naslov prvaka. S druge strane dolazi Barcelona koja je u prošlom kolu doživjela poraz od Herculesa, ali je i razbila Panathinaikosa u Ligi prvaka. Nema sumnje da nas čeka velika utakmica.

Zanimljivo će biti u u San Sebastijanu gdje Real Sociedad dočekuje Real Madrid. Jose Mourinho se već u drugom kolu suočio sa zvižducima na Santiago Bernabeuu, pa u srce Baskije ide s namjerom da upiše nove bodove, ali i zadovolji zahtjevne navijače Reala.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u Alicante gdje Hercules nakon velike pobjede protiv Barcelone dočekuje Valenciju koja ima maksimalnih šest bodova. Biće to velika prilika Trezeguetu, Valdesu i Drentheu da se prikažu domaćim navijačima u najboljem svijetlu.

Na La Rosaledi se u andaluzijskom derbiju sastaju Malaga i Sevilla. Obje momčadi imaju velike ambicije ove sezone, pa ne treba očekivati ništa drugo osim napadačke igre svih devedeset minuta. Još jedan komšijski derbi igraju Levante i Villarreal. Levante se pojačao u želji da ostane u ligi, a Villarreal nakon poraza od Dinama treba pobjedu za povratak samopouzdanja.

Deportivo je obje utakmice odigrao neriješeno, a u trećem kolu ima priliku na Riazoru protiv vrlo dobrog Getafea upisati prvu pobjedu. Gosti iz Madrida igraju odlično kući, ali su u gostima dosta slabiji tim. Mallorca protiv Osasune očekuje prvu pobjedu, a Racing protiv Zaragoze prve bodove.

Espanyol je domaćin solidnoj Almeriji, koja je, poput Getafea, prava domaćinska ekipa, dok Athletic Bilbao ima teško gostovanje kod Sportinga u Gijonu. Nema sumnje da nas i u ovom kolu u Primeri očekuje odličan nogomet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.