Aguero mamac velikana, hoće ga i Bayern

Aguero mamac velikana, hoće ga i Bayern

Edmir Škorić

Izjava Atleticova napadača Sergia Aguera da želi ovog ljeta napustiti Madrid i dalje mami raznorazne interese za argentinskog reprezentativca.

Spisak klubova koji će pokušati dovesti Aguera svakim danom sve je širi. Ranije su interes pokazali Real Madrid, Chelsea i Juventus.

Prema pisanju španskog dnevnika AS, u utrku se uključio i njemački nogometni div Bayern iz Minhena. Obzirom da očekuju odlazak iskusnog Miroslava Klosea i povredama problematičnog Ivice Olića, Bavarci su u potrazi za napadačem.

Nije tajna da je Bayern Aguera želio dovesti još 2006. godine, ali se Argentinac tada odlučio za ostanak u Madridu. Aguero je nedavno potpisao novi ugovor s Madrižanima u kojem se nalazi odštetna klauzula u visini od 45 miliona eura, a toliko je spreman platiti tek Real Madrid.

Međutim, postoji mogućnost da Atletico popusti i prihvati ponudu iz inostranstva za manju ponudu. Doveli su ga, podsjećamo, 2006. godine iz Estudiantesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.