Aguero: Pokazali smo snagu u napadu i bez Messija

Dvostruki strijelac protiv Zmajeva

Aguero: Pokazali smo snagu u napadu i bez Messija

Prijateljsku utakmicu između selekcija Argentine i Bosne I Hercegovine odigran sinoć na Busch stadionu u St. Louisu završen je pobjedom Gaučosa od 2:0, a strijelac oba gola bio je Sergio Kun Aguero. 

“Godinu smo završili na pravi način, sa dvije dobre predstave, a ja sam sretan jer smo pobijedili. Ove godine imali smo kako dobrih, tako i loših igara ali mislim da smo je dobro okončali”, kazao je saigrač našeg Edin Džeke u redovima Manchester Cityja.

U izostanku Lionela Messija, dres sa brojem deset, koji u Argentini nikada nije lako nositi “zadužio” je upravo Aguero, koji se u jednom trenutno susreta ponio poprilično nesportski udarivši Emira Spahića u butinu, ali za ovu reakciju dobio je samo žuti karton.

“Uprkos što Leo nije bio u sastavu pokazali smo da smo idalje snažni u napadu, i da možemo održati kvalitetan nivo naše igre”, istakao je fudbaler Građana, te dodao:

“Vrlo dobro sam se snašao u 3-5-2 sistemu sa Palaciom u napadu, te Di Marijom i Maxijem kao sjajnoj podršci u vezom redu”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti