Aguero, Samuel i Tevez propuštaju Brazil

Argentinu "pokosile" povrede

Aguero, Samuel i Tevez propuštaju Brazil

Edmir Škorić

Južnoameričke nogometne selekcije Argentine i Brazila odmjerit će snage u prijateljskom dvoboju koji je na rasporedu u srijedu u Dohi.

Iako je selektor Gaučosa Sergio Batista na prvobitnom spisku pozvao 25 igrača, broj igrača na koje može računati je 22.

Naime, Carlos Tevez se povrijedio u prvenstvenom ogledu njegova Ciyja i Birmignhama, dok je i napadač Atletico Madrida Sergio Aguero lakše povrijeđen.

Osim pomenutog dvojca, Batista ne može računai ni na Interovog stopera Waltera Samuela koji je propustio nedjeljni gradski derbi s Milanom.


Kompletan spisak Argentine za utakmicu s Brazilom:

GOLMANI: Sergio Romero (AZ Alkmaar), Mariano Andujar (Catania)

ODBRAMBENI: Gabriel Milito (Barcelone), Javier Zanetti (Inter Milan), Nicolas Burdisso (Roma), Martin Demichelis (Bayern), Gabriel Heinze (Marseille), Pablo Zabaleta (Manchester City), Nicolas Pareja (Spartak Moskva)

VEZNJACI: Mario Bolatti (Fiorentina), Lucas Biglia (Anderlecht), Javier Mascherano (Barcelona), Javier Pastore (Palermo), José Sosa (Napoli), Angel Di Maria (Real Madrid), Ever Banega (Valencia), Andres D'Alessandro (Internacional)

NAPADAČI: Gonzalo Higuain (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Diego Milito (Inter Milan), Ezequiel Lavezzi (Napoli), Nicolas Gaitan (Benfica).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije