Aguero spasio Argentinu poraza

Počela Copa America

Aguero spasio Argentinu poraza

Susretom između Argentina i Bolivije počelo je takmičenje na 43. po redu Copa Americi.

Argentina i Bolivija su otvorili ovogodišnju Copu, a susret je završio bez pobjednika 1:1, što je svakako razočaravajuće za Gaučose, koji se smatraju najvećim favoritima na ovom takmičenju.

Gaučosi su pred svojim navijačima u La Plati furiozno otvorili utakmicu, te u prvih 15 minuta stvorili nekoiko prilika, ali Lionel Messi i Carlos Tevez nisu bili precizni.

Prvo poluvrijeme završilo je bez golova, a u nastavku su Argentinci jop odlučnije krenuli ka golu Bolivije. Međutim, napadi domaćina ostavili mnogo prostora za napadače Bolivije, pa je Edivaldo Rojas u 48. minuti pogodio za vodstvo gostiju.

Napadač Atletico Madrida Sergio Aguero u igru je ušao u 70. minuti, a samo pet minuta kasnije uhvatio je sjajan volej i postavio konačnih 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti