Aguero za neuspjeh okrivljuje trenera
Sergio Aguero

Nakon remija sa Portom

Aguero za neuspjeh okrivljuje trenera

Sergio Kun Aguero, nakon što je njegov Ateltica ispao od Porta u Ligi prvaka, za poraz je okrivio svog trenera Abela Resina.

Nakon što su Porto i Atletico na madridskom Calderonu odigrali 2:2, bilo je jasno da Madriđani mogu dalje samo uz minimalno jedan pogodak na Dragau. Međutim, Resino je ostavio sjajnog urugvajskog napadača Diega Forlana na klupi, te je utakmicu započeo u formaciji 4-2-3-1, pa je Aguero ostao usamljen u vrhu napada.

- Borili smo se maksimalno, ali šta to vrijedi? Nisam mogao sam u napadu, to je bila nemoguća misija, budući da je Porto imao jako dobru i zgusnutu odbranu. Igrao sam protiv trojice, tako to ne ide. Za našu eliminaciju sigurno nismo krivi mi igrači, budući da je trener taj koji određuje formaciju, a ne mi. Da se mene pitalo, od početka bi igrao u paru s Forlanom, nas dvojica odlično funkcionišemo zajedno – poručio je Aguero.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije