Bio je bolji od Benzema i Nasrija, sada je na njihovoj grbači: Ne radi ništa, a ima sve što poželi

Živi život na visokoj nozi

Bio je bolji od Benzema i Nasrija, sada je na njihovoj grbači: Ne radi ništa, a ima sve što poželi

A. Čaušević

Mnogo je ljudi koji zahvaljujući dobrom prijateljstvu sa uspješnim i bogatim sportistima, bivšim ili sadašnjim, imaju sve što požele. To je slučaj i sa 36-godišnjakom koji je svojevremeno smatran većim talentom od Karima Benzema i Samira Nasrija.

Kada je osvojio Evropsko prvenstvo sa U17 selekcijom Francuske mnogi su mu predviđali blistavu budućnost, a tadašnji klub Marseille ga je odmah prebacio u prvi tim.

Na vrata kluba sa Azurne obale su odmah počeli kucati bogataši, prije svih Chelsea Romana Abramovicha koji se primamljivim ponudama počeo probijati u elitu evropskog fudbala.

U Marseillu se igrali na kartu prema ljubavi i tada su nekako nagovorili svog najvećeg talenta da ostane u klubu. Vrijeme je pokazalo da je sve bilo velika greška.

Ahmed Yahiaoui i nije toliko poznat ljubiteljima fudbalske igre. Nikada nije zasijao na visokom nivou iako je smatran većim talentom i boljim igračem od Samira Nasrija i Karima Benzema tokom omladinskih selekcija.

Oglasi

I za razliku od njegovog saigrača i velikog prijatelja Nasrija koji je ostavio snažan dojam te je u narednim godinama ostvario zavidnu karijeru u Arsenalu i Manchester Cityju sa ogromno zaradom, to nije bio slučaj sa Yahiaouijem.

Uslijedilo je nekoliko izleta po nižim ligama, a 2007. godine je ostao i bez kluba. Priliku je pokušao dobiti u Evertonu gdje ga je tadašnji trener David Moyes doveo na probu, ali nije zadovoljio.

Fudbal je igrao do 2016. godine, dakle zbogom lopti je rekao sa 30 godina. Obećavao je mnogo, ali nije postigao ništa. Međutim, u životu ima sve što poželi.

Yahiaoui praktično nema nikakav posao, ali živi na grbači slavnih fudbalera. Iskoristio je svoje prijateljstvo da mu ništa ne fali u životu.

Oglasi

Posjećuje i egzotične destinacije, hvali se javno luksuznim načinom života. Redovan je gost i u skupom restoranu kod Nusreta.

Čak je objavio i video sa ludog provoda u Los Angelesu kada je bio sa Nasrijem i grupom prijatelja. Stolovi su puni raznih nedozvoljenih sredstava i alkohola dok su im društvo pravile i neke djevojke.

[instagram]https://www.instagram.com/p/BT_XyaLhY_K/?hl=en[/instagram]

Prije nekoliko dana je proslavio svoje 36. rođendan. Kao fudbaler nije uspio, ali bez obzira na to mnogi mu mogu samo pozavidjeti na njegovom načinu života.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi