Košarkaš Bošnjaka nakon poraza od Sparsa

Ahmetbašić: Očito je da nam više odgovara drugo poluvrijeme

Posljednjeplasirana ekipa prvenstva BiH, ekipa Bošnjaka, danas je gostovala kod Sparsa i u zadnjoj utakmici polusezone upisala novi poraz, rezultatom 82:72.

Ipak, Bošnjak je pružio solidnu partiju u drugom poluvremenu u kojem je uspio doći do podnošljivog poraza, s obzirom da su košarkaši iz Hadžića nakon dvije četvrtine imali deficit od čak 29 poena.

Jedan od najboljih pojedinaca u ekipi Bošnjaka danas je bio Mirza Ahmetbašić koji je ubacio 17 poena.

"Čestitao bih ekipi Sparsa na fer i korektnoj igri. Što se tiče nas, ove polusezone stalno ulazimo uspavano u prvo poluvrijeme, tako da nam očito više odgovara drugo poluvrijeme. To nam ne ide u korist jer je teško vratiti zaostatak", istakao je nakon utakmice Ahmetbašić, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bilo je teško vratiti se, ali smogli smo snage da učinimo utakmicu zanimljivijom za gledaoce."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi