Napadač bordo kluba

Ahmetović: Drago mi je što mi je Benko konkurent

Napadač FK Sarajevo Mersudin Ahmetović je svoj prvi pogodak u zvaničnim utakmicama za bordo klub postigao u derbiju protiv Željezničara (1:1).

Visoki napadač je danas na press konferenciji najavio meč 2. kola Premijer lige protiv Zrinjskog, koji će biti vrlo težak za njega i njegove saigrače.

"Pred nama je dosta teška i zahtjevna utakmica. Znamo o kakvom se protivniku radi, a to je tim koji dovodi ciljana pojačanja na pozicijama koje su im najpotrebnije i godinama ne mijenjaju puno sastav", rekao je Ahmetović, te nastavio:

"I mi smo sto posto spremni za ovaj meč i nadamo se pobjedi. Hoću li ponovo postići gol? Ne volim ništa da obećavam, ali mogu reći da ću se truditi i dati svoj maksimum jer sam u prvoj utakmici na derbiju vidio koliko navijačima Sarajeva znače naši golovi. Pozitivna trema je prisutna pred prvu utakmicu na Koševu, jer šta je fudbal bez emocija".

Napadač Sarajeva je u derbiju dobio prednost u prvoj postavi u odnosu na Leona Benku, koji je prošle sezone bio prvi strijelac Premijer lige. Ahmetović kaže da mu konkurencija prija i da je dobra za tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobro je kad je u ekipi dobra konkurencija, ne samo na mojoj poziciji već na svakoj. Drago mi je što imam konkurenciju u igraču kao što je Leon Benko", zaključio je Mersudin Ahmetović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti