Bh. selekcija se okupila u Zenici

Ahmetović: Godine nisu bitne

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Zenici pred američku turneju na kojoj ćemo igrati protiv SAD-a i Meksika.

Poziv u nacionalni tim dobili su većinom igrači iz Premijer lige BiH među kojima je i napadač Sarajeva, Mersudin Ahmetović. On je poručio da je najbitnije da igrači iz Premijer lige pokažu da se na njih može računati i u budućnosti. Iako će uskoro proslaviti svoj 33. rođendan to mu ne predstavlja problem da se dokaže u A selekciji.

"Godine nisu bitne, možeš li ili ne možeš na terenu, to je bitno. Čast mi je igrati za Bosnu i Hercegovinu i nadam se da ću opravdati ovaj poziv. U naredne dvije utakmice prije svega očekujem da dam svoj maksimum, da odigramo dobro i predstavimo BiH. Najvažnije je da mi iz Premijer lige pokažemo da ima igrača na koje se može računati. U BiH ima dosta kvalitetnih igrača na koje se može računati i mi ćemo dati sve od sebe da to opravdamo u Americi", rekao je Ahmetović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi