Ahmetović pogodio za veliku pobjedu Rostova

Fudbalsko prvenstvo Rusije

Ahmetović pogodio za veliku pobjedu Rostova

Adnan Beganović

U okviru 9. kola ruskog fudbalskog prvenstva Rostov za koji nastupa bh. internacionalac Mersudin Ahmetović napravio je veliko iznenađenje svladavši favorizirani CSKA s minimalnih 1:0, a strijelac za veliku pobjedu Rostova bio je upravo Ahmetović.

Ahmetović je susret počeo s klupe za rezervne igrače. U igru je ušao u 62. minuti, a samo šest minuta kasnije postigao je pogodak za pobjedu svog Rostova.

Naš reprezentativac Elvir Rahimić za CSKA nije odigrao niti minutu. Nakon 9 kola na čelu tabele se nalazi Zenit sa 21 bodom, drugi je Spartak Nalchik sa 3 boda manje, dok se CSKA i Rostov nalaze na 3. i 4. mjestu sa 17 osvojenih bodova.

Rezultati 9. kola:

Krylya Sovietov - Alania Vladikavkaz 1:0
Lokomotiv Moscow - Saturn 0:1
Dynamo Moscow - Amkar Perm 1:1
Tomsk - Terek Grozny 2:1
Rubin Kazan - Sibir Novosibirsk 1:0
Rostov - CSKA Moscow 1:0
Zenit St. Petersburg - Spartak Nalchik 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.