Ahmetoviću 20 minuta, Rahimiću ni jedna

CSKA slavio, Rostov poražen

Ahmetoviću 20 minuta, Rahimiću ni jedna

Edmir Škorić

Danas su odigrana tri susreta 8. kola ruske Premijer lige. CSKA je u Moskvi sa 3:1 savladao Tomsk, dok je Zenit kao gost bio bolji od Saturna (0:1).

Utakmica nije najbolje počela za CSKA, kada je Kharitonov u 16. minuti pogodio za slavlje gostiju. Ipak, svega tri minute kasnije rezultat je bio izjednačen. Srbijanski reprezentativac Miloš Krasić je matirao gostujućeg golmana.

CSKA se mučio sve do dvadesetak minuta prije kraja, a onda je Guilherme sa dva pogotka postavio konačnih 3:1. Ovom pobjedom CSKA se približio vodećem Spartak Nalchiku na samo jedan bod. Trećeplasirani Zenit je u Moskvi kao gost protiv  Saturna minimalno slavio. Junak gostiju iz St. Petersburga je bio Lombaerts, koji je postigao pogodak u posljednjoj minuti.

Sibin Novosibirski je kao domaćin sa 2:0 savladao FK Rostov. Nešto kasnije igraju se susreti Alanie i Kazana te Amkara i moskovskog Spartaka.

Bh. reprezentativac Elvir Rahimić je čitav susret CSKA - Tom Tomks odgledao sa klupe. Ahmetović je odigrao posljednjih dvadesetak minuta u porazu Rostova kod Saturna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.