Ahmetoviću deset minuta u pobjedi Rostova

Premier liga Rusije, 6. kolo

Ahmetoviću deset minuta u pobjedi Rostova

Edmir Škorić

U posljednjem susretu šestog kola ruskog prvenstva Rostov je kao gost slavio protiv Anzhi Makhachkala (1:2). Desetak minuta odigrao je i bh. internacionalac Mersudin Ahmetović.

Iako je Ahmetović posljednjih nekoliko utakmica bio strijelac, trener Rostova danas ga je ostavio na klupi u duelu sa Anzhijem. Tsoraev je domaće doveo u vodstvo početkom drugog dijela, ali je Rostov uspio preokrenuti preko Adamova i Kalacheva.

Upravo je strijelac prvog gola za goste, Adamov, zamijenjen sa Ahmetovićem u 80. minuti. Tri minute ranije u igru je ušao i bišvi Hajdukovac, Dragan Blatnjak.

Ruska Premier liga, 6. kolo:
Anzhi - Rostov 1:2 (Tsoraev 47/ Adamov 61, Kalachev 85)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.