U najmoderniji stadion na Balkanu uloženo 85 miliona, a ima manu koja se ne može riješiti

Isti problem i ove godine

U najmoderniji stadion na Balkanu uloženo 85 miliona, a ima manu koja se ne može riješiti

A. Čaušević

Air Albania u Tirani je najmoderniji stadion na Balkanu što potvrđuje i činjenica da je na njemu odigrano prvo finale Konferencijske lige.

Iako je moderan i funkcionalan stadion u prijestlolnici Albanije ima veliku manu zbog koje se trava jako sporo oporavlja.

Naime, kako je jedan dio terena stalno u sjeni dotok svjetlosti je jako mali pa je nakon svakog meča potrebno o obnavljati teren.

Upravo iz tog razloga čak tri albanska kluba će svoje evropske mečeve igrati na istom stadionu. U pitanju je Elbasan Arena.

Naime, osim Parizanija i Lacija na Elbasan Areni će igrati i Tirana koja tako kao šampion neće moći u svom gradu.

Iz FS Albanije nije stiglo objašnjenje, ali Partizani je naveo da je razlog što se ne može igrati na stadionu Air Albanija je taj što će se ovog ljeta presađivati trava.

Tako će od svih albanskih predstavnika na svom stadionu evropske mečeve igrati samo Vllaznia.

Inače, Albanci su u zadnjih 10 godina uložili više od 120 miliona na modernizaciju stadiona, a izgrađena su četiri nova i moderna stadiona.

Air Albania je koštao 85 miliona, Elbasan Araena 12 miliona, Kukeši Arena 10 miliona, Loro Borici 17 miliona, a funkcionalna su samo dva od kojih jedan samo povremeno, tačnije za utakmice reprezentacije.

Top Komentari

Arnel925
Moćan stadion nema sta. Kod nas fali ovakvi pravi stadiona. Svi su nam nekako 1980te godine gradnja. A ovo je bas stadion moderan.
9 3
Kamo srece da imamo u Bosni makar i ovakav stadion.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi