Ajaccio rano poveo, ali PSG je na kraju slavio

Ligue 1

Ajaccio rano poveo, ali PSG je na kraju slavio

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši PSG-a su u 20. kolu gostovali posljednjeplasiranom Ajacciou i na kraju teško stigli do tri boda.

PSG je kao lider gostovao fenjerašu Ajacciou i na kraju, očekivano, ali ipak dosta teško, upisao 14. pobjedu u prvenstvu, te zadržao pet bodova prednosti nad Monacom, odnosno četiri nad Lilleom (ukoliko pobijedi u ovom kolu).

Loše je počelo po goste iz Pariza. U šestoj minuti Mostefa je ubacio s desne strane, Andre loše zahvatio loptu, no ona spretno i sretno došla do Eduarda, koji je matirao Sirigua. 

Uslijedilo je, naravno, veliko slavlje domaćih navijača i igrača, no do kraja prvog dijela tim Laurenta Blanca se vratio. U 41. minuti "ukazao se" Zlatan Ibrahimović, uradio 90 posto posla, a Lavezziju je ostalo samo da loptu pospremio u praznu mrežu.

Petanestak minuta prije kraja utakmice, Matuidi zabija za 2:1 i na kraju pobjedu PSG-a. Ajaccio je ostao posljednjerangirana momčad Ligue 1 sa samo jednom jedinom pobjedom iz 20 odigranih utakmica. 

Ligue 1, 20. kolo:
Ajaccio - PSG 1:2 (Eduardo 6/ Lavezzi 41, Matuidi 75)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:


Ajaccio 1-0 Paris Saint Germain (Goal Eduardo) by all-goals
Ajaccio 1-1 Paris Saint Germain (Goal Ezequiel... by all-goals


Ajaccio 1-2 Paris Saint Germain (Goal Blaise... by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.