Ajax i PSV idu na vrh
Luis Suarez

Favoriti prema očekivanjima

Ajax i PSV idu na vrh

M. Maksimović

Nakon pauze je nastavljeno prvenstvo u Holandiji, a velikani Ajax i PSV su osvojili važne bodove pa se nalaze na vrhu tabele. Ajax je svojevrsnu pripremu za meč protiv Reala u Ligi prvaka imao protiv ekipe koja je još uvijek bez bodova u ovoj sezoni, Willem II.

Na kraju je to završilo 2:0, dvostruki strijelac je bio Urugvajac Luis Suarez koji je realizovao oba jedanesterca u razmaku od 20 minuta (34.i 54.). I PSV je slavio dva razlike protiv NEC-a, rezultat je bio 3:1. Gosti su prvi poveli preko Goossensa, ali su domaćini znali napraviti preokret. Krenulo je od Koevermansa, a njemu su se pridružili kasnije Afellay i Toivonen.

Aktuelni prvak Twente je u gostima nadigrao Venlo. Ruiz je u 29.minuti zabio za vodstvo Twentea, a Venlo je do poravnanja stigao u 42.minuti, strijelac je iz penala bio Paauwe. Pobjedu gostima donosi Rosales 20 minuta prije kraja.

AZ Alkmaar je još uvijek bez pobjede u prvih pet kola, a nova tri boda domaćini su ispustili protiv Rode. Već u šestoj minuti je Delorge navukao mrak na oči domaćim navijačima koji su se probudili dvadeset minuta kasnije, Elm je pogodio za 1:1. Da gosti u ovom susretu uzmu sva tri boda pobrinuo se Janssen u 52.minuti.

u preostalim duelima, Heerenveen je bio bolji od Vitessea, dok je Excelsior Rotterdam slavio protiv Heraclesa. Oba susreta su završila istim rezultatom, 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.