Ajax i PSV razočarali

Alkmaar bolji od Twentea

Ajax i PSV razočarali

Adnan Beganović

U okviru 15. kola holandskog fudbalskog prvenstva igran je veliki derbi između Ajaxa i PSV-a, a isti je završen najnepopularnijim rezultatom (0:0).

Veliki derbi holandskog fudbalskog prvenstva nije opravdao očekivanja. Gledaoci su Amsterdam Arenu su napustili razočarani jer u 90 minuta nisu vidli niti jedan pogodak. Ovaj remi mnogo više odgovara PSV-u koji je zadržao šest bodova prednosti nad ljutim rivalom.

Petnaesto kolo donijelo je još jedan derbi i to onaj između Twentea i Alkmaara, a više razloga za slavlje imali su fudbaleri Alkmaara koji su slavili rezultatom 2:1. Twente je poveo u golomDe Jonga, da bi Alkmaar preko Elma i Ortiza došao do preokreta.

U ostalim susretima današnjeg programa postignuti su slijedeći rezultati: Excelsior - Venlo 1:0, Vitese - Heracles 2:0, De Graafschap - Roda 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.