Ajax na pragu odbrane naslova
Foto: EPA

Eredivizija

Ajax na pragu odbrane naslova

Edmir Škorić

Nogometaši Ajaxa savladali su Twente s uvjerljivih 3:0 u 30. kolu holandske Eredivizije.

Ajax sada ima osam bodova  više od drugoplasiranog Feyenoorda samo četiri kola prije kraja prvenstva i sve je izvjesnije da će amsterdamski klub odbraniti naslov prvaka.

Denswil, Schone i Bojan Krkić bili su strijelci u pobjedi Ajaxa nad Twenteom. Feyenoord je nešto ranije u nedjelju deklasirao Go Ahead Eagles sa 5:0. Immers, Vilhena, Boetius, Te Vrede i Nelom su pogađali mrežu nemoćnih gostiju.

U duelu Cambuura i AZ Alkmaara nije bilo golova, dok je Waalwijk slavio s 1:0 u gostima kod Rode, a jedini gol postigao je Castelen u 22. minuti. U okršaju Den Haaga i Zwollea nije bilo pojednika (1:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.