Ajax zapeo u Den Haagu
Timothy Derijck

Kopljanici gube korak

Ajax zapeo u Den Haagu

M. Maksimović

Nakon 28.kola holandske Eredivisie, na vrhu se se izdvojila dva kluba.PSV koji ima 61 bod i Twente sa jednim bodom manje.Ajax kao da polako gubi korak za vodećim dvojcem jer zaostaje šest odnosno pet bodova.

Ajax je imao jednu dobru seriju u kojoj je sedam utakmica bio neporažen, međutim danas je potpuno neočekivano zapeo u Den Haagu. Sastav ADO Den Haaga je potvrdio svoju dobru sezonu pobjedom upravo protiv Ajaxa.Kopljanici su uspijevali na Kyocera Stadionu stići 1:0 i 2:1, golovima Vertonghena i Eriksena, ali su ostali bez bodova, jer je Timothy Derijck tri minute prije kraja postigao gol za 14 ovosezonsku pobjedu njegove ekipe.

PSV se mučio, ali na kraju pobjedio solidni sastav Utrechta.Gol za zlata vrijedna tri boda je dijelo Otmana Bakkale iz 54.minute.Zanimljiv je podatak da su se u prvoj postavi PSV-a našli igrači iz šest različitih zemalja, od Holandije, preko Švedske, Bugarske,Brazila, Kanade i Mađarske.

Roda je nakon tri utakmice bez pobjede, danas nadigrala Feyenoord koji je neporažen šest utakmica u nizu.Hadouir i Junker su bili strijelci u prvom dijelu, Biseswar je postigao autogol u finišu. Twente je na gostovanju kod davljenika Excelsiora slavio 2:0.Oba gola su djelo Thea Janssena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.