Alimanović preuzela "svoj dio odgovornosti", zahvalila se navijačima na podršci

Nove promjene na Koševu

Alimanović preuzela "svoj dio odgovornosti", zahvalila se navijačima na podršci

Edmir Škorić

Ajla Alimanović od danas više nije generalna direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo. Ona je odlučila podnijeti neopozivu ostavku, što je saopštila putem profila na društvenim mrežama.

Nakon neuspjeha u Evropi na startu sezone 2023/24, Sarajevo je smijenilo Mirzu Varešanovića, a ubrzo je sama odluku o napuštanju donijela Ajla Alimanović, preuzevši 'svoj dio odgovornosti'.

"Draga Bordo porodico,

Odlučila sam da podnesem neopozivu ostavku na poziciju generalne direktorice FK Sarajevo.

Nismo ostvarili dobre rezultate u Evropi i preuzimam svoj dio odgovornosti.

Oglasi

Klubu je sada, više nego ikada potrebno jedinstvo i sigurno je da ja neću biti prepreka u tome da se navijači ujedine i vrate na Koševo.

Zahvaljujem se svim uposlenicima i partnerima na odličnoj saradnji. Hvala g. Mirviću na podršci i u dobrim i u lošim trenucima i svemu što radi za Klub.

Posebno hvala navijačima na podršci kada je bila potrebna ali i na kritikama koje su me učinile boljom osobom.

Ovaj tim može i mora napraviti maksimalne rezultate!

Ostajem na raspolaganju Klubu za sve što je potrebno dok se ne pronađe adekvatna zamjena", objavila je Alimanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ona nije imala podršku najvjernijih navijača, Hordi zla, a nakon što je otišla, čini se da će se oni vratiti na Sjever. Prethodno su bojkotovali domaće utakmice zbog Varešanovića i Alimanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Lako za Ajlu, ali kako nitko nije primjetio da sarajevo ima iste dresove kao Rudeš. Daleko najslabiji i najsiromašniji klub HNLa, a naši divovi padali u ekstazu hahaha. Kakve karikature i klub i navijači mu.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi