Akinfeev: Svaki poraz je zaslužen poraz

Golman Rusije samokritičan

Akinfeev: Svaki poraz je zaslužen poraz

Alžir je prošao u naredni krug takmičenja i kući poslao favorizovanu Rusiju u kojoj je odmah krenula medijska lavina na igrače i selektora Fabia Capella.

„Svaki poraz koji doživite je zaslužen. Razumem što će krenuti serija kritika, ali iskreno, moramo ih prihvatiti jer smo to i zaslužili. Ako pričamo o greškama, možete pričati o kome hoćete i slobodno pišite o golmanovim, ne zanima me,“ izjavio je golman reprezentacije Rusije Igor Akinfeev i dodao:

„Morat ćemo preći preko ovoga i nastaviti uživati u našim fudbalskim karijerama koliko god budemo mogli. Nema želje da se govori o kvalitetu našeg fudbala jer nismo ostvarili željeni rezultat. Alžir je odličan tim koji je napravio nekoliko odličnih prilika protiv nas.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.