AKN: Minuta šutnje za žrtve u Egiptu

AKN: Minuta šutnje za žrtve u Egiptu

E. Škorić
Teme:

Minutom šutnje će afričke nogometne reprezentacije odati počast poginulim osobama u tragediji koja se dogodila u srijedu u Egiptu.

Afrička nogometna federacija (CAF) objavila je da će četvrftinalni susreti Afričkog kupa nacija (Ekvatorijalna Gvineja i Gabon) početi minutom šutnje.

U Egiptu su, podsjećamo, poginule najmanje 74 osobe nakon derbija egipatskog šampionata između Al-Masryja i Al-Ahlyja. Domaći huligani su utrčali na teren i izazvali strašne nerede.

Mnogi klubovi su jučer dali počast poginulima, a premijer Egipta je raspustio kompletan Egipatski nogometni savez, dok su se pojedini igrači, kao i trener Al-Ahlyja, odlučili prestati baviti nogometom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.