Ako budemo pravi, problema neće biti
Elvir Rahumić

Elvir Rahimić

Ako budemo pravi, problema neće biti

Elvir Rahimić je čovjek od Ćirinog apsolutnog povjerenja. Razarač protivničkih ambicija u svakoj je Blaževićevoj kombinaciji. Kada ga nema, selektor ne spava. Zato je s oduševljenjem dočekao vijest o Rahimićevom oporavku.

Ćiro od Elvira u Jerevanu očekuje da bude četvrti stoper i prvi napadač. A, šta od Jerevana očekuje Rahimić?

"Pobjedu. Ne treba to valjda posebno napominjati. Došli smo po tri boda i sa njima se moramo vratiti u Sarajevo", kaže Rahimić.

Po njemu, na strani Ermenaca su domaći teren i motiv da ostvare prvu pobjedu.

"Domaćini su i igraju pred svojim navijačima. Žele prvu pobjedu u kvalifikacijama. To im je sigurno veliki poticaj. Međutim, nadam se da će im ambicije brzo splasnuti. Rani gol bi nam olakšao put do pobjede".

Poput većine suigrača, Rahimić smatra da nije toliko bitno kako će igrati protivnik, nego kako ćemo se mi postaviti.

"Ako budemo pravi, problema ne bi trebalo biti. Maksimalan pristup i borbenost donose pobjedu. Ne smijemo se opustiti, misliti da će biti lako, jer neće. Morat ćemo dobro zapeti". zaključuje vezni igrač moskovskog CSKA.

Ne sjećam se Zenice

Rahimić kaže kako iz prvog meča s Ermencima ne nosi uspomene.

"Ne sjećam se meča u Zenici. Samo rezultata od 4:1. Ugodno zvuči. Ovdje bih bio zadovoljan i s manjom razlikom u našu korist",  kaže Rahimić.

(Arsen Novalija)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.