Ako postoji nogometni bog, onda se večeras "pojavio" u Rumuniji

Pravda na kraju zadovoljena

Ako postoji nogometni bog, onda se večeras "pojavio" u Rumuniji

E. Škorić

U Rumuniji se igra play-off za plasman u Prvu ligu, a duel Petrolula i Rapida iz Bukurešta donio nam je nevjerovatne prizore.

Meč je završen rezultatom 0:0, s tim da su gosti ostali s devetoricom na kraju. Prvo je Lazar isključen u 28. minuti, a zatim i gilman Popa u 68. minuti. Domaćinu je također dosuđen penal u 65. minuti. Zapravo, jedan je dosuđen, ali se isti tri puta izvodio. I, gle čuda, a pravde, nijedan nije iskorišten!

Prvo je golman Rapida odbranio udarac s bijele tačke, ali je sudija pokazao da je prerano napustio gol liniju, pa onda golmanu Popi zbog protesta dao žuti karton.

Novi penal i novi promašaj i ponovo ista odluka sudije, koji na sugestiju asistenta vraća na bijelu tačku po treći put, a golmanu daje drugi žuti, odnosno crveni karton.

Treći izvođač kod gostiju očajno šutira loptu visoko preko gola na kojem je stajao sada rezervni golman Petroula i pravda je na kraju ipak zadovoljena. 

Top Komentari

Benjamingst
Skoricu nisi daleko od Ibrahimovica... nazvati Boga nekoga je veliki grijeh...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi