Ako prođe AIK, Željo dočekuje Bragu na Grbavici!

Stadion ispunio uvjete i za 3. pretkolo

Ako prođe AIK, Željo dočekuje Bragu na Grbavici!

U slučaju da Željezničar eliminiše AIK i plasira se u 3. pretkolo Evropske lige, utakmicu protiv Brage će moći igrati na svom stadionu - Grbavici.

Iako je bilo govora o tome da Grbavica ispunjava UEFA-ine uvjete samo za 1. i 2. pretkolo i da će Plavi svoju eventualnu sljedeću evropsku utakmicu morati odigrati na Koševu, iz kluba je danas stiglo obavještenje da bi i eventualni meč 3. pretkola mogao biti odigran na Željinom stadionu.

"Drago mi je da je UEFA prepoznala napore FK Željezničar na unaprijeđenju infrastrukture, iako je Stadion Asim Ferhatović Hase prijavljen za treće pretkolo, ipak su pozitivno odgovorili danas na naš upit da se eventualna utakmica treceg pretkola protiv Brage odigra na Grbavici. Pozitivno su odgovorili zbog ispunjenja u kratkom periodu svih zahtjeva inspekcije UEFA-e koja je bila u junu, te odlične organizacije utakmica. Ovim putem se ispred FK Željezničar zahvaljujem navijačima na fantastičnoj atmosferi, korektnom navijanju i poštivanju svih propisa UEFA-e. Nadamo se prolazu u treće pretkolo i novom spektaklu na našem stadionu", kazao je generalni sekretar Željezničara Amer Duvnjak za zvaničnu stranicu kluba.

Pred Željezničarom je u četvrtak revanš meč protiv AIK-a u Štokholmu (prva utakmica 0:0), a eventualni meč protiv Brage bi bio na rasporedu 27. jula.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi