"Ako sutra dobijemo, to bi bilo ravno ponovnom rođenju Isusa Krista"

Saarbrücken je već digao ruke od Kupa

"Ako sutra dobijemo, to bi bilo ravno ponovnom rođenju Isusa Krista"

E. Škorić

Njemački četveroligaš Saarbrücken nema previše optimzma pred meč polufinala Kupa Njemačke.

Saarbrücken u utorak igra protiv Bayer Leverkusena i veliki je autsajder, a zanimljivo da igrači ovog tima ne daju optimistične izjave. Naprotiv, mire se s porazom i dan prije same utakmice.

"Ako ćemo biti iskreni, nemamo nikakve šanse", rekao je veznjak ovog tima Tobias Jänicke.

"Izgubili bismo 99 od 100 utakmica protiv Leverkusena", rekao je trener Lukas Kwasniok. Pobjeda bi, dodao je, bila bi poput "ponovnog rođenja Isusa Krista". Ipak, on daje malu nadu igračima...

"Gledao sam Bayer, izvrsni su, ali možda je naša prednost što su oni prije par dana igrali protiv Bayerna i što igramo na "slabom" terenu i što smo veliki autsajderi. Možda nas potcijene sutra", dodao je Kwasniok.

Problem za Saarbrücken je i činjenica da nije nastavio šampionat zbog koronavirusa jer je odlučeno da se sezona u nižim ligama završi, dok je Bayer već odigrao pet mečeva i uspio je da uhvati formu.

Ne ide domaćinu u prilog ni to što nema publike, pa će izostati i podrška navijača koja bi koliko-toliko pomogla u ovoj za njih historijskoj utakmici. Inače, ona je na programu sutra navečer od 20:45 sati.

Igra se samo jedan meč, a u drugom polufinalnom paru sastaju se Bayern i Eintracht iz Frankfurta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi