Ako zaustavimo Ibru, zaustavili smo Hajduk

Sanel Jahić najavljuje 1.kolo Evropa lige za SportSport.ba

Ako zaustavimo Ibru, zaustavili smo Hajduk

Prvotimac atinskog AEK-a i standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanel Jahić najavljuje pobjedu protiv splitskog Hajduka u okviru 1. kola Evropske lige u četvrtak.

Voljom žrijeba, AEK, kojeg sa klupe vodi bh. stručnjak Duško Bajević, našao se u grupi G Evropske lige, zajedno sa Hajdukom, Anderlechtom i ruskim Zenitom iz St. Petersburga. U prvom kolu na vruće gostovanje u Atini kod Jahića i Bajevića stiže splitski Hajduk, predvođen još jednim reprezentativcom BiH Senijadom Ibričićem.

"Nema sumnje da će utakmica sa Hajdukom biti veoma teška za nas. Međutim, pred nama je imperativ pobjede, jer igramo kući, pred svojim navijačima i želimo takičenje u Evropskoj ligi ove sezone otvoriti pobjedom", kaže Jahić u razgovoru za SportSport.ba.

"Upoznati smo da Splićani u ovoj sezoni igraju jako dobro, a poznato je da im je najbolji igrač moj kolega iz reprezentacije BiH Senijad Ibričić. Nama je cilj da zaustavimo upravo Ibričića, jer ukoliko on igra loše i Hajduk igra loše. Ibro je duša Hajduka i ukoliko njega zaustavimo, zaustavili smo Hajduk", smatra Jahić.

AEK je u drugom kolu fudbalskog prvenstva Grčke došao do prvih bodova ove sezone, savladavši u Atini Panserraikos rezultatom 2:0.

"Došli smo do zaslužene pobjede u utakmici u kojoj smo apsolutno dominirali. Imali smo četiri, pet stopostotnih prilika i odigrali smo jako dobro, što je svakako dobra uvertira za meč sa Hajdukom. Cilj nam je da u ovoj sezoni osvojimo prvenstvo ili Kup Grčke, a u Evropskoj ligi doguramo što je moguće više".

Kao i ostali reprezentativci Bosne i Hercegovine i Sanel Jahić se slaže u ocjeni da je poraz od Francuske bio zaslužen.

"Protiv Francuza smo odigrali loše i igrački i taktički. Moram reći da su Francuzi zasluženo slavili. Protiv Albanije u narednom kolu očekuje nas još teža utakmica, koja se može dobiti samo velikom borbenošću na terenu. Upravo će borbenost biti ključni faktor u ovom dvoboju i koja ekipa bude više borbena ta je i bliža pobjedi", dodao je za kraj razgovora za SportSport.ba prvotimac atinskog AEK-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.