Aktuelni prvaci konačno slavili, Bordeaux minimalno poražen

Cabella pogodio za pobjedu Montpelliera

Aktuelni prvaci konačno slavili, Bordeaux minimalno poražen

A. Haznadarević

Aktuelni prvak Francuske Montpellier je u okviru 14. kola Ligue 1 na svom stadionu porazio momčad Bordeauxa sa minimalnih 1:0.

Domaći su u ovaj duel ušli kao očajna sedamnaestoplasirana ekipa sa 14 bodova na kontu, dok je Bordeaux u mnogo boljoj poziciji sa 24 boda.

 

Ipak, bodovna razlika se nije pokazala kao stvarni pokazatelj snaga na terenu, budući da je Montpellier bio nešto konkretnija, ali i sretnija momčad, te su na kraju slavili sa jednim pogotkom u mreži gostiju.

 

Igrao se 68. minut susreta, kada je Pitau uposlio Remyja Cabellu koji zatresa mrežu Bordeauxa, te kako se ispostavilo, donosi svom timu zlata vrijednu pobjedu.

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuska Ligue 1, 14. kolo

Montpellier - Bordeaux 1:0 (68. Cabella)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti