Aktuelni prvak Montpellier stigao do druge pobjede

Toulouse slavio protiv Troyesa

Aktuelni prvak Montpellier stigao do druge pobjede

A. Haznadarević

Francuska Ligue 1 nam je danas donijela novih sedam susreta, koji su odigrani u sklopu sedmog kola najelitnije fudbalske lige ove zemlje.

Pored susreta PSG-a i Sochauxa, snage su odmjerili Rennes i Lille, Ajaccio i Brest, Nancy i Montpellier, Nice i Bastia, Troyer i Toulouse i Gaillard i Lorient.

 

Branioc titule, ekipa Montpelliera stigla je do svoje druge pobjede u sedam odigranih kola, pobjedivši Nancy u gostima rezultatom 2:0. Strijelci za aktuelnog šampiona bili su Belhanda i Camara.

 

Ajaccio je minimalnim rezultatom savladao Brest, a strijelac jedinog pogotka na meču bio je Mehdi Mostefa.

 

Evian je remizirao sa Lorientom rezultatom 1:1. Khalifa je pogodio za Evian, dok je Sunu pred kraj meča, ili tačnije u 86. minutu izjednačio na 1:1.

 

Nice i Bastia su odigrali susret sa najviše golova danas, te su podijelili bodove rezultatom 2:2. Cvitanić i Civelli su pogodili za Nicu, dok su Rothen i Modeste bili strijelci za Bastiu.

 

Toulouse je na gostovanju kod Troyesa je sa dva pogotka ugrabio sva tri boda. Strijelci za pobjedu gostiju su bili Ben Yedder i Riviere.

 

Francuska Ligue 1, sedmo kolo:

Nancy - Montpellier 0:2 (67. Belhanda, 90. Camara)

Ajaccio - Brest 1:0 (56. Mehdi Mostefa)

Evian - Sunu 1:1 (8. Khalifa, 86. Sunu)

Nice - Bastia 2:2 (32. Cvitanić, 58. Civelli / 42. Rothen, 71. Modeste)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Troyes - Toulouse 0:2 (66. Ben Yedder, 74. Riviere)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.