Al-Ahil nastavlja "talijanski shoping"
Arapi žele Mutua

Arapi žele igrače iz Serije A

Al-Ahil nastavlja "talijanski shoping"

Edmir Škorić

Al-Ahli, klub iz Dubaija, već je angažovao Fabio Cannavara iz Juventusa, a na meti su i napadači Adrian Mutu (Fiorentina), te David Suazo, kao i još nekoliko igrača iz Serije A.

Il Corriere dello Sport navodi kako će Al-Ahli nastaviti svoj 'talijanski shoping' ovog ljeta, pa su tako osim Canavarra na meti napadači David Suazo i Adrian Mutu. Navodno su na listi želja i Milanov veznjak Gennaro Gattuso, te Juventusov branič Fabio Grosso.

Rumunski napadač Adrian Mutu prolazi teško razdoblje. Nedavno je izgubio spor sa Chelseajem na sudu, pa londonskom timu mora platiti 17 miliona eura odštete, a direktor VIoka Pantaleo Corvino već ga je stavio na transfer listu. Turski Fenerbahče ga prati, no Mutu bi radije veliki ugovor, a to mu sigurno mogu ponuditi Arapi.

Suazo se, pak, vratio u Inter nakon posudbe u Genovu, te je izjavio kako je spreman za nove izazove sa Neroazzurrima.

"Inter ima novog trenera i morat ćemo pričekati da vidimo što se događa. Niko mi nije rekao da neću biti potreban. U protivnom, morat ću potražiti novi klub", kazao je Suazo za Tuttosport prošle sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.