Al-Ain je hit: Mamićeva desna ruka u timu je - Bosanac!

Nekada je trenirao Jedinstvo iz Bihaća

Al-Ain je hit: Mamićeva desna ruka u timu je - Bosanac!

Zoran Mamić napravio je senzaciju sa svojim Al-Ainom. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima sport i nogomet do sada nikad nisu bili na naslovnim stranicama, no plasman u finale Svjetskog klupskog prvenstva i duel sa Real Madridom izazvali su totalno ludilo, u toj mjeri da su igrači postali glavne zvijezde u državi.

Azijci u historijskom finalu, ipak, nisu imali snage za pobjedu nad Real Madridom. Kraljevi su papučicom na pola gasa prošetali do pobjede od 4:1 i demonstrirali da su dimenzija za sebe, ali unatoč porazu u Al-Ainu nisu bili razočarani, jer je i sam plasman u finale bio najveći uspjeh u historiji kluba.

O Al-Ainu se na ovim prostorima vrlo malo zna, tek šture informacije o eventualnom trofeju kojeg je ovaj klub osvojio, ulasku u završnicu Azijske lige prvaka, neki poneki transfer igrača ili trenera i to je to. Tako se i vrlo malo zna da je jedan od Mamićevih pomoćnika u Al-Ainu i bh. stručnjak Miralem Ibrahimović koji je zadužen za rad s golmanima.

Pedesetpetogodišnji Ibrahimović je rođen u Banovićima, a kroz profesionalnu karijeru je branio u Zeytinburu, Cibaliji, Dinamu i Jedinstvu iz Bihaća, gdje se okušao i kao trener u vremenu kada se ovaj klub takmičio u premijerligaškom rangu. Sa Mamićem sarađuje već godinama, još iz vremena kada je radio u Dinamu, a da je danas od velike važnosti za Al-Ain svjedoči i to što hrvatski strateg nije mogao da ga ne spomene nakon uspjeha koji je odjeknuo i koji se tretira kao senzacija svih senzacija.

Sve to svakako bilo je povod da kontaktiramo Ibrahimovića, ali od strane Al-Aina trenutno su mu zabranjena bilo kakva istupanja u javnosti, no svejedno zahvalio se na interesovanju... 

"Drago mi je što se interesujete za mene, cijenim to, ali trenutno nisam u mogućnosti da dajem bilo kakve intervjue. Nadam se da me razumijete", napisao je Ibrahimović u poruci.

Ibrahimović rijetko kada daje izjave, svjetla kamera izbjegava. Svoj posao radi na terenu i osjeća se odlično u takvoj ulozi.

Top Komentari

Šantićeva
Bošnjaci hamale, a drugi uzimaju lovu...
3 3
Svojprisebi
Ovaj isti ko da je ibrin babo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi