Al-Khelaifi: Vjerujte mi, Cavani nije došao u PSG zbog novca

Predsjednik francuskog kluba tvrdi

Al-Khelaifi: Vjerujte mi, Cavani nije došao u PSG zbog novca

Edmir Škorić

Predsjednik francuskog bogatog kluba PSG Nasser Al-Khelaifi smatra da novac nije bio presudan kada je u pitanju dolazak Edinsona Cavanija na Parku prinčeva.

Urugvajski reprezentativac jučer je potpisao za Parižane. Nema sumnje da će Cavani masno zarađivati u novom klubu (oko devet miliona eura godišnje), ali Al-Khelaifi smatra da biši igrač Napolija nije došao isključivo zbog novca.

"On je doista želio doći u Pariz unatoč interesu drugih velikih klubova. Da nema vjeru u naš projekat, siguran sam da ne bi došao ovdej", kazao je Al-Khelaifi, dodavši:

"Cavani nije izabrao PSG zbog novca, vjerujte mi. Vjeruje u naš projekat, smatra da možemo osvojiti puno trofeja. Navijači i sponzori znaju da se projekat nastavlja i da odlasci Leonarda i Ancelottija ne mijenjaju ništa".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ibrahimović će ostati, igrat će zajedno s Cavanijem", dodao je prvi čovjek PSG-a. 

Pariški klub je za kupovinu Cavanija izdvojio 64 miliona eura, a njihov glavni konkurent u Francuskoj mogao bi biti Monaco, kojeg ruski milijarder želi na krovu Evrope, što je dokazao dovođenjem brojnih zvijezda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije