Alaba ima ponude iz Manchestera, ali bi on želio u London

Od malih nogu navija za Arsenal

Alaba ima ponude iz Manchestera, ali bi on želio u London

Endin Čaušević

Fudbaler Bayerna, David Alaba, već nekoliko sedmica nalazi se u centru transfer špekulacija sportske javnosti.

Engleski mediji su prošli mjesec objavili da bi Alaba na kraju ove sezone mogao napustiti Bayern, te karijeru nastaviti na Otoku. Iako se na početku spominjalo da će pojačati Manchester City ubrzo se u borbu uključio i gradski rival United.

Ipak, mediji u Engleskoj danas su prenijeli da Alaba nešto pretjerano ne voli ove timove jer je od malih novu veliki navijač Arsenala. Austrijanac je još kao dječak izjavio da mu je san da zaigra za Topnike, a postoji velika mogućnost da mu se san ispuni na kraju sezone.

Alaba nije sretan dolaskom Carla Ancelottija na klupu Bayerna, te je poručio da razmišlja od odlasku iako ima ugovor do ljeta 2021. godine. Navodno, njegova cijena trebala bi biti oko 34 miliona funti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi