Alaba postaje prvi izvođač penala u Bayernu

Alaba postaje prvi izvođač penala u Bayernu

Edmir Škorić

Njemački reprezentativac Thomas Müller spreman je izvođenje penala u Bayernu prepustiti mladom Austrijancu Davidu Alabi.

Müller je preuzeo izvođenje najstrožih kazni u Bayernu nakon što je Arjen Robben promašio penal u finalu Lige prvaka protiv Chelseaja prošle godine.

U petak je, međutim, Müller promašio penal u susretu s Borussijom Mönchengladbach, ali je dosuđen novi penal, kojeg je Alaba iskoristio.

"Ovoga puta sam odabrao pogrešnu strategiju. Trebao sam gledati što golman radi. Ja i dalje ne bih imao problema ako bi trebao pucati penale, ali mislim da je Alaba sada glavni čovjek za tu ulogu", rekao je Müller.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.