Alagić: Iako sam rođen u Njemačkoj, volim BiH i drago mi je što sam ovdje
Stoper berlinske Herthe je prvi put na okupljanje kadetske reprezentacije BiH, ali je svojim odnosom i radom u samo dva dana skrenuo veliku pažnju stručnog štaba

Novo lice na okupljanju kadetske reprezentacije BiH

Alagić: Iako sam rođen u Njemačkoj, volim BiH i drago mi je što sam ovdje

Kadetska nogometna reprezentacija BiH okupila se jučer u Zenici, gdje će boraviti sve do nedjelje. Stručni štab za ovo okupljanje pozvao je veći broj igrača, jer želi na licu mjesta vidjeti i neke nove igrače, koje su skautirali.

Jedan od igrača koji je u samo dva dana skrenuo veliku pažnju selektora i njegovih pomoćnika je Adnan Alagić, visoki i korpulentni stoper berlinske Herthe.

Ovaj nogometaš rođen je u Berlinu, a za SportSport.ba je govorio o prvom okupljanju u dresu reprezentacije BiH, te očekivanjima u narednim utakmicama ove selekcije.

"Super je biti dio svega ovoga, ja volim BiH, iako sam rođen u Berlinu i slabije govorim naš jezik. Ja volim BiH i zato se nalazim ovdje. Imamo prijateljske utakmice, pred kvalifikacije u martu, nadam se da ćemo se uigrati i biti spremni za taj turnirski dio", ističe Alagić.

Kadetska reprezentacija BiH će pokušati četvrti put uzastopno plasirati se na Euro

"Dobro sam primljen ovdje u kampu, ima tu dosta dobrih igrača, vjerujem da ova generacija ima snage da napravi novi podvig. Ja ću se truditi da se nametnem selektoru, te da imam minutažu prvo u ovim prijateljskim utakmicama, a onda i u kvalifikacijama. Nadam se da ponovo možemo da odemo na Evropsko prvenstvo", kazao je za SportSport.ba Alagić.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Jebem ti bih u picku ti jebem
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi