Alaim: Bojim se samo zakulisnih radnji

Kapiten Sarajeva zrači optimizmom

Alaim: Bojim se samo zakulisnih radnji

Adnan Beganović

Fudbaleri Sarajeva vratili su se iz Ulcinja i do početka prvenstva pripremat će se u glavnom gradu, a kapiten bordo tima Muhamed Alaim, u razgovoru za SportSport.ba istakao je da je prezadovoljan onim što je urađeno u dosadašnjem dijelu priprema.

"Mislim da smo i u Neumu, ali i u Ulcinju odradili pravi posao. Momci su na pripremama davali i zadnji atom svoje snage i uvjeren sam da će se to vidjeti u prvenstvu u kojem nas očekuje velika borba za titulu", rekao je čuvar mreže Sarajeva za SportSport.ba i dodao:

"Najbitnije od svega je da tokom boravka u Neumu i Ulcinju nije bilo teže povrijeđenih igrača i to je ono što me ponajviše raduje. U Ulcinju smo odigrali nekoliko utakmica, a šef je priliku pružio i mlađim igračima i mogu reći da su oni istu iskoristili na najbolji mogući način".

Igračka slika Sarajeva u zimskom prelaznom roku nije se mnogo mijenjala, a Alaim smatra da je to možda i najveća prednost Sarajeva u odnosu na ostale momčadi.

"Ja sam i prije početka prelaznog roka rekao da nam je najbitnije da svi ostanemo na okupu. Imamo dobru ekipu, a dolaskom Handžića dodatno smo se pojačali. Mislim da će Handžić biti veliko pojačanje jer na pripremama je pokazao da polako izrasta u vrhunskog igrača. Ostale ekipe su po mom mišljenju previše "trgovale" u prelaznom roku i smatram da je naša najveća prednost to što smo svi ostali na okupu".

U prvom kolu u proljetnom dijelu prvenstva Sarajevo će na noge tuzlanskoj Slobodi koja je u nezavidnoj poziciji i kojoj su bodovi na otvaranju sezone jako bitni.

"Utakmica u Tuzli od velikog je značaja za nas, no ne mislim da će susret na Tušnju biti presudan jer poslje toga na rasporedu je još 14 kola i sve je otovoreno. Mi smo u sezonu ušli sa samo jednom ambicijom, a to je izlazak na evropsku scenu i mislim da ćemo to i ostvariti. Ali, želim naglasiti da ćemo svi dati sve od sebe da našima navijačima donesemo titulu i nekako sam siguran da ćemo ih uspjeti obradovati, samo da ne bude nikakvih zakulisnih radnji, karakterističnih za Premijer ligu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti