Alaim: Možemo do duple krune
Muhamed Alaim

Golman Sarajeva za SportSport.ba

Alaim: Možemo do duple krune

Nakon što su se vratili iz Odžaka i sa pripremama nastavili na Koševu na treningu smo razgovarali sa kapitenom FKSarajeva i povremenim reprezentativcem BiH Muhamedom Alaimom.

SportSport.ba: Kako ste zadovoljni dosadašnjim pripremama?

„Pripreme smo odradili na jedan od boljih načina do sada. Puni smo snage za napore koji nas čekaju u Premier ligi i evropskim utakmicama“.

SportSport.ba: Stiče se utisak da je Sarajevo pripremne utakmice igralo sve bolje i bolje.


„Da, osim prve utakmice koju smo izgubili, jer su nam noge bile još teške, a možda smo malo bili i potcijenili protivnika. Zatim smo dobili Doboj-Istok, a onda smo nadigrali Zvijezdu gdje smo trebali dobiti sa više golova razlike“.

SportSport.ba:Četvrtak prva utakmica u drugom pretkolu, vaša očekivanja?

"Sigurno da smo dobili dobru ekipu za protivnika, ali ja vjerujem u nas. Mi ćemo izgarati na terenu i sigurn sam da možemo preći prvu prepreku i plasirati se u treće pretkolo".

SportSport.ba: Navijači su tražili u otvorenom pismu duplu krunu. Može li Sarajevo do tog cilja?


„Mi imamo najbolje navijače na svijetu i naša dužnost prema njima je da to i ostvarimo. Ova ekipa ima tijelo i duh za takav cilj i ja vjerujem da će dupla kruna stići na Koševo“.

SportSport.ba: Nije vas bilo  dugo u reprezentaciji. Očekujete li skorašnji poziv?

„Da, nisam odavno dobio poziv za reprezentaciju. Moje je da branim, a kroz moje dobre odbrane u Premier ligi i Evropskoj ligi sigurno će selektor obratiti pažnju i na mene“, zaključio je Muhamed Alaim

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.