Alaim: Pokazaćemo ko je glavni u gradu

Kapiten Sarajeva optimista

Alaim: Pokazaćemo ko je glavni u gradu

Edmir Škorić

Sarajevo na Koševu u 28. kolu Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine dočekuje Željezničar. Veliki derbi igra se pred praznim tribinama, a kapiten domaćih, Muhamed Alaim, vjeruje kako će on i saigrači "pokazati komšijama ko je glavni u gradu".

Golman, ujedno i kapiten FK Sarajeva, Muhamed Alaim, dosad je odigrao mnogo velikih utakmica, ali one protiv Željezničara su uvijek bile posebne.

"Derbi su utakmice za koje se živi. U posljednja dva susreta, u kojima smo ubjedljivo savladali Zrinjski i Slaviju, pokazali smo da se nalazimo u dobroj formi i ubijeđen sam da ćemo nastaviti naš pobjednički niz. U sutrašnju utakmicu moramo ući hladnih glava i nikako pod pritiskom. Tri kola su do kraja i nama su za Evropu potrebne sve tri pobjede, tako da nas sutra zanima samo trijumf", kazao je Muhamed Alaim za SportSport.ba.

"Željezničar je dobra momčad i sigurno će biti neizvjesno, ali mislim da smo mi u ovom trenutku kvalitetniji i pokazat ćemo komšijama ko je glavni u gradu. Žao mi je što neće biti naših navijača, ali ćemo učiniti sve da dođemo do pobjede i tako ih zadovoljimo", dodaje Alaim.

Protiv Slavije je trener Sarajeva, Mirza Varešanović, priliku dao mladim igračama, koji su pokazali da fudbal na ovim prostorima ima svijetlu budućnost.

"Šef je imao hrabrosti i pružio je priliku mladim igračima, a oni su na najbolji mogući način to iskoristili. Posebno mladi Kenan Handžić, pred kojim je sjajna karijera, samo ako nastavi ovako raditi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti