Alaim: Uključili smo se u borbu za titulu

Jedan od junaka sinoćnjeg trijumfa Sarajeva

Alaim: Uključili smo se u borbu za titulu

Adnan Beganović

„Najbitnije od svega je da smo pobijedili i donijeli osmijeh na lica naših vjernih navijača jer oni su ovo zaslužili više od sviju nas“, rekao je na početku razgovora za SportSport.ba jedan od junaka sinoćnje pobjede Sarajeva Muhamed Alaim te dodao:

„Osjećaj je fenomenalan, vjerujte da sinoć od velikog zadovoljstva san mi nije htio na oči. Presretan sam jer smo pobijedili našeg najvećeg rivala i sa ova tri boda uključili se u borbu za sami vrh premijerligaške tabele."

Muhamed Alaim sinoć je bio na visini zadatka i sigurno je jedan od junaka pobjede Sarajeva nad Željezničarom, no, kapiten Bordo momčadi niti u jednom trenutku ne želi sebe „gurati“ u prvi plan.

„Bitan je kolektiv. Škoro je zabio i asistirao, ja sam bio na visini zadatka, ali vjerujte da je za to zaslužan svaki igrač. Derbi je opravdao očekivanja, a mi smo srčanom igrom uspjeli pobijediti i obradovati naše navijače. U ovom susretu i nismo imali toliko prilika kao u Širokom, no, igramo otvoreno u gostima i mislim da nam se negdje moralo vratiti, a naše je veliko zadovoljstvo što se to upravo desilo na Grbavici“, istakao je Alaim.

Sarajevo se ovom pobjedom priključilo borbi za sami vrh tabele. Do kraja polusezone ostala su još dva kola i ukoliko Bordo momčad dobije Rudara na Koševu te ostane neporažena u Banja Luci, na proljeće možemo očekivati možda i borbu za titulu.

„Ove dvije preostale utakmice veoma su bitne za nas. Pobjedom nad Rudarom i eventualnim pozitivnim rezultatom u Banja Luci napravili bi mnogo i mislim da bi onda na proljeće uz dva ili tri adekvatna pojačanja mogli jurišati na titulu. Mi smo i prije početka sezone govorili da nam je titula cilj , a da je neki minimum naših ambicija izlazak na evropsku scenu. Siguran sam da ova momčad ima kapacitete za to i da ćemo do kraja prvenstva, pogotovo, zbog jako dobrog rasporeda, upustiti se u borbu za naslov“, zaključio je Alaim.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.