Alba, Mata i Martinez na OI

Alba, Mata i Martinez na OI

Na predstojećem   olimpijskom nogometnom turniru u Londonu u timu Španije će nastupiti tri igrača koji su osvojili titulu prvaka Evrope u Poljskoj i Ukrajini.

Španski reprezentativci Jordi Alba, Juan Mata i Javi Martinez nalaze se na spisku selektora olimpijske reprezentacje Španije Luisa Mille za nastup u  Londonu.

Na OI svaka ekipa će imati pravo nastupa sa tri nogometaša starija od 23 godine.

Na spisku Mille nama nijednog igrača  madridskog Reala, dok će Barcelona imati  četiri predstavnika, uključujući i novog igrača Jordija  Albu.

Alba je u  2012. odigrao svih šest utakmica za Španiju, postigao je drugi gol u finalu protiv Italije, dok je Mata okončao posao za konačnih 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije