Albanci zasladili pobjedu Zmajeva

Bjelorusi pali u Tirani

Albanci zasladili pobjedu Zmajeva

Edmir Škorić

U veoma zanimljivoj utakmici, koja je u Tirani odigrana u sklopu petog kola grupe D kvalifikacija za odlazak na EP 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, Albanija je minimalno slavila protiv Bjelorusije.

Nadali smo se da Bjelorusija neće pobijediti, a Albanci su nam učinili uslugu te, pored našeg trijumfa nad Rumunijom, priredili nam duplo slavlje.

Zapravo, učinio je to Hamdi Salihi pogotkom u 62. minuti susreta.

Sada se Albanija bodovno izjednačila sa Bjelorusijom. Obje reprezentacije imaju po osam bodova i na diobi su drugog mjesta u grupi D, dok je naša reprezentacija sa bodom manje na četvrtom mjestu.

Slovačka je u Andori pogotkom Seba iz 21. minute došla do vrijedna tri boda. Slovaci sada imaju deset bodova i na vrhu su grupe B, dok posljednjeplasirana Andora još uvijek nema ni jednog boda.

U grupi H večeras je odigran skandinavski okršaj, koji je završen bez pobjednika, rezultatom 1:1. Preko iskusnog Rommedahla Danci su u 27. minuti poveli u Oslu, ali je desetak minuta prije kraja Huseklepp donio bod Norvežanima.

Norveška sa 10 bodova ostaje lider grupe, Danska ima tri boda manje, koliko i drugoplasirani Portugal.

Reprezentacija Njemačke ima svih 15 mogućih bodova iz pet odigranih kola. Švabe su bez poteškoća savladale posljednjeplasirani Kazahstan (bez boda i bez postignutog gola). Po dva gola za sastav Joachiama Loewa postigli su Miroslav Klose i Thomas Muller, napadači Bayerna.

Kvalifikacije za EP 2012, grupa D:
Albanija - Bjeloursija 1:0 (Salihi 62)

Grupa B:
Andora - Slovačka 0:1 (Sebo 21)

Grupa A:
Njemačka - Kazahstan 4:0 (Klose 3, 88, Muller 25, 43)

Grupa H:
Norveška - Danska 1:1 (Huseklepp 81/ Rommedahl 27)


szólj hozzá: Albania 1-0 Belarus

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije