Albanija svladala Crnu Goru

Upozorenje za Zmajeve

Albanija svladala Crnu Goru

O. Lekić

Večeras je odigrano nekoliko prijateljskih reprezentativnih utakmica, a u nama najzanimljivijoj Albanija je kao gost s minimalnih 1:0 pobijedila Crnu Goru.

Suparnik našeg nacionalnog tima u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Albanija, golom Salihua u 79. minuti svladala je Crnu Goru.

Dvije reprezentacije, koje će nastupati na predstojećem Svjetskom prvenstvu, Grčka i Sjeverna Koreja, odigrale su utakmicu bez pobjednika (2:2). Izabranici Otta Rehhagela vodili su dva puta (Katsouranis i Charisteas) no golovima Jonga Sjeverna Koreja uspjela je izvući remi.

Prijateljske utakmice:
Grčka – Sjeverna Koreja 2-2 (Katsouranis 3, Charisteas 49 / Jong 24, 53)
Gruzija – Kamerun 0-0
Ukrajina – Litva 4-0 (Alijev 10, 17, Ševčenko 68-11m, 78)
Armenija – Uzbekistan 3-1 (Mkhitaryan 7, Manachuryan 18, 28, / Geynrih 67)
Nigerija – Saudijska Arabija 0-0   
Crna Gora – Albanija 0-1 (Salihi 79).





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.