Nebo plače nad Kosovom: Ono što je doživio Albanac ne treba poželjeti ni najvećem neprijatelju

Teški dani

Nebo plače nad Kosovom: Ono što je doživio Albanac ne treba poželjeti ni najvećem neprijatelju

Admin Čaušević

Kosovo je u šoku već danima. Ono kroz šta prolazi albanski fudbaler Alban Shillova je teško opisati riječima jer prerani gubitak voljene osobe je izuzetno težak udarac. 

Shillova ima 31 godinu, cijelu svoju karijeru igra na Kosovu gdje je promijenio veliki broj klubova. Oženio se prije šest godina za Kaltrsinu Faziliju te je u međuvremenu dobio i djevojčicu.

Ipak, nakon ponedjeljak život za njega više neće biti isti pošto je prerano ostao bez supruge koja je preminula zbog teške bolesti.

"S dubokom tugom i slomljena srca javljamo vam da je preminula naša voljena Kaltrina", poručio je fudbaler u objavi na društvenim mrežama.

Kaltrina je bila profesorica matematike, cijenjena i poštovanja od strane svih, ali nije uspjela dobiti bitku sa teškom bolešću.

"Kaltrina je već nekoliko godina dio naše školske porodice, služeći s predanošću i strašću obrazovanju i razvoju naših učenika. Njen doprinos našoj školi je dragocjen i ostat će zauvijek upamćen", navodi se u priopćenju kosovke Uprave za obrazovanje.

Oglasi

Nakon ovog potresnog događaja kosovskom fudbaleru život će se preokrenuti za 180 stepeni i sigurno je pred njim težak period.

Teško je svakako i njenoj porodici. Ukop je već obavljen i svi najbliži srodnici profesorice matematike će se morati poćeti privikavati na novi način života.

Ova vijest je potresla mnoge na Kosovu, ali i Albaniji te su u nevjerici zbog gubitka osobe koja je predstavljala budućnost kosovske nacije.

Inače, Shillova igra na poziciji napadača, a trenutno je član kluba Feronikeli 74. U dosadašnjem dijelu sezone zabio je dva gola i upisao jednu asistenciju.

Na Kosovu je promijenio veliki broj klubaova, imao je samo jedan inostrani angažman. Bilo je to 2014. godine kada je kratko igrao za albanski klub Bylis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi