Iz Norveške stiže novi terminator: Pojavio se video Haalandovog rođaka, dečko "ispaljuje projektile"

Djeluje nevjerovatan

Iz Norveške stiže novi terminator: Pojavio se video Haalandovog rođaka, dečko "ispaljuje projektile"

Admin Čaušević

Erling Haaland je već sada među najboljim napadačima svijeta, a njegovim stopama bi mogao krenuti mlađi rođak Albert Braut Tjaland.

Tjaland izgleda impresivno za omladinske selekcije Moldea, a na Youtubeu se može pronaći samo jedan od njegovih brojnih golova. 

Ovaj 17-godišnjak je ranije bio član omladinskih selekcija Brynea gdje je 31 utakmici zabio 40 golova i tako pokazao da je pred njim svjetla budućnost.

Nakon toga je uslijedio transfer u Molde gdje igra još bolje. Inostrani mediji prenose da je zabio 64 gola na 37 utakmica. 

Evidentno je da mladi Norvežanini ima pravi top u svojoj desnoj nozi te da bi i on uskoro mogao poprimiti nadimak Terminator kao i njegov stariji rođak.

Tjaland djeluje fizički snažno, visok je skoro kao tri godine stariji napadač Borussije te se sigurno radi o dečku na kojeg će biti potrebno obratiti pažnju u narednim godinama.

Top Komentari

SEDYnn
Daj pisite o nekim nasim mladim momcima..pustite se ovih Norvezana,oni imaju uslove za treniranje a igraju najvise na snagu.Nasi momci imaju to nesto sto oni nemaju..tehniku,mozak citanje igre..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi